Menu
kantoor / Personeelszaken

Zo schrijf je een goede ontslagbrief

Om kenbaar te maken dat je niet langer voor je huidige werkgever wilt werken moet je een ontslagbrief schreven. Je wens om te vertrekken kan zijn omdat je een nieuwe baan hebt, je je niet langer gelukkig voelt op je huidige werk of omdat je bijvoorbeeld minder uren wilt gaan maken.

Het schrijven van een ontslagbrief is niet altijd even makkelijk. Wat zet je in een ontslagbrief en welke toon gebruik je?

De volgende onderdelen mogen niet ontbreken in je ontslagbrief

  • Naam en adresgegevens van het bedrijf
  • Je eigen gegevens
  • Per welke datum je het contract wilt beëindigen
  • Opzegtermijn
  • Ondertekenen met datum, plaats, naam en handtekening
  • Handtekening ontvangs ontslagbrief of bij verzending verzoek van tekenen voor ontvangst

Toon
Je wilt alles behalve met ruzie of scheve gezichten uit elkaar. Let daarom goed op de toon die je neerzet. Laat een positieve en vriendelijke indruk achter. Je weet immers nooit wanneer jou ‘oude’ werkgever nog iets voor jou kan betekenen.  Bedank je huidige werkgever ook voor de prettige tijden die je hebt gehad en alle mogelijkheden die zij jou geboden hebben. Verder is het ook raadzaam om de reden van ontslag te benoemen. Let hierbij wel op je toon.

Tot slot wil ik adviseren om een ontslagbrief niet zonder aankondiging af te geven. Ga eerst het gesprek aan met je leidinggevende en geef daarbij aan dat je ontslag wilt nemen. Bespreek samen de mogelijkheden zoals concurrentiebeding en het ontslagtermijn. Geeft de ontslagbrief pas af als je alle belangrijke zaken met je leidinggevende besproken hebt.

(Bezocht 477 keer, 1 bezoeken vandaag)